13.9.2015

Taikuri Tuoksumuisti ja tasamaa


Maantievaraani puskee Alankomaiden paahteessa.



Näyttämöllä pääkaupungin takapihojen takana tekee temppujaan Taikuri Tuoksumuisti. Mielikuvamatkojen mestari pyydystää pikkuisen hajupartikkelin ja nakkaa pään kantajan pikalähdöllä yllätyskohteeseen.

Taikurin tiskillä on tarjolla myös vakiovuoroja kuten, märän lapasen kautta lapsuuteen, punaisen talon pulkkamäkeen, missä meloin ahkiota alas Amazon-virran tutkimattomia sivuhaaroja tai kuivan männikön kautta Portugalin rannikolle.

Aurinkovoiteen tuoksu vie aina mennessään. Ei kuitenkaan helteiselle rannalle tai paahteiselle maantielle, vaan monta pystysuoraa kilometriä ylös Himalajalle.

Simsalabim, siihen hetkeen kun...

On kylmä. Tuuli on narskuvan kuiva. On läpikuultavan kirkasta. Ohuessa  ilmassa aurinko polttaa suojaamattomat kohdat hetkessä. Päässä on liina, nenän ja suun peittää toinen. Siinä välissä istuvat aurinkolasit. Naama palaa näistä huolimatta. Pyöräilyhanskoista esiin pistävissä sormissa on satavuotiaan kurtut. Taas lisään voidetta. Hot-lemon on juotu. Rinkan lantiovyön solki napsahtaa kiinni. Sanon nepaliksi, "Cham cham". Oppaani Mr. Bhim toistaa ajatuksen suomeksi, "Menox sano Änni Lenox".



Tuoksumuisti keppostelee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti