19.2.2015

Merileijonien leikkipuistossa


Punta Loma on merileijonien suojelualue Argentiinassa, Golfo Nuevon etelärannalla, puolen tunnin venematkan päässä Puerto Madrynin kaupungista.

Kallioisella niemellä asuu ympäri vuoden noin 600 patagonianmerileijonaa. Niitä pääsee katsomaan kahdelta korkealle törmälle rakennetulta näköalatasanteelta. Toinen vaihtehto on lähestyä eläimiä opastetulla retkellä märältä puolelta.

Pakettiin kuuluu alkuopastus toimistolla, paattikyyti, snorkkelivarusteet ja seitsemän millin paksuinen märkä- tai pienestä lisämaksusta- kuivapuku. Vesi on kaksitoista asteista.

Liikkeelle lähdetään aamuvarhaisella, veden ollessa korkealla, sillä ulos karkaavan laskuveden aikaan aikuiset eivät päästä poikasia mereen leikkimään.






Kaikki on erittäin bueno.



Saamme viipyä vedessä 45 minuuttia. Jyrkänteen päällä päivystää rangeri kopissaan. Hän pitää radiolla yhteyttä veneeseen, vahtii kelloa ja huomauttaa oitis jos joku kulkeutuu liian liki kuivaa maata.

Kaikki, mitä opas on ennen lähtöä kertonut pitää paikkansa. Yksinäinen uimari ei kiinnosta merileijonaa. Kun tartumme toisiamme kädestä, muodostamme piukan rintaman ja poljemme yhdessä vettä, poikaset tulevat joukolla peuhaamaan.

Kun on merileijona kiipeämässä olalle, toinen hamuaa viiksillään tuntumaa maskista, itse yrittää pysyä joukossa ja katsella myös veden alla puikkelehtivia eläimiä, unohtuu helposti suu auki. Snorkkeli putoaa huulilta ja kita täyttyy suolavedestä.


































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti