17.6.2019

Kesätyömatkapyöräilijä omillaan

Kiekkomestarimatkapyöräilijä taluttaa rattaan katoksesta hetikohta puolen päivän jälkeen. Raskasta on. Kamala ylämäkikin vaanii heti pihan nurkalla.


Tykillä  puskasta tähtäillään.



Keskinen-Toriseva, naama kalliossa.



Niitä onkin monta.


Tuskin tunti takaperin olen vankistanut varttani ylenpalttisella puuro-ja ruisleipäaamiaisella. Nälkä ei kurni, mutta tauon taidan tarvita. Empien kiemurtelen Kitusen kievarin pihaan. Rolls olkoon matkan ensimmäinen purilainen. Valitsen Papa burgerin. Petyn vähän. Se mikä kuvassa näytti sipulirenkailta on tosielämässä ananasrengas.

Kievarissa on paljon lounastavia vaareja. Vanhat kylänmiehet tuntevat toisensa. Hyvät päivät ja sutkaukset koukkaavat pöydästä toiseen. Viereisessä pöydässä isäntä ja poika joltain lähiseudun tilalta sahaavat halki Pohjois-Pirkanmaan sitkeintä lihapiirakkaa. Erillään muista, entisessä tupakointitilassa, istuu ohi ajava perhe, nuoret isä ja äiti sekä ilmeikäs vauva. Näen itseni kaikissa asiakkaissa. Vauvana vielä, vaarina jo. Ymmärrän keski-ikäisyyden.


Tie on hyvä ja helppo.


Kesätyömatkapyöräilijä on omillaan. Välillä Virrat-Hyrynsalmi ei asu kavereita. Tästä eteenpäin eivät painu notkolleen ystävien illallispöydät. Palelevaa märkäläistä ei päivän päälle odota kuuma sauna. Unista päätä ei alusta oikea tyyny.

Tästä eteenpäin pitää suunnitella ja suunnistaa. Reitti on ennen polkematon. Puhelinsovellusten tukena on GT tiekartta, Länsi-Suomi 1:250 000.



Melkein innostuin.






Keli pysyy hyvänä koko päivän vaikka uhka on ilmassa.



Ähtäri. Läheltä piti ensikebab. Vielä maltoin mieleni.


Illan tullen alan katsella yöpuuta. Kartasta kuvittelen sopivan näköisen paikan. Paljon en halua reitiltä poiketa. Parhaasta paikasta on parikymmentä kilometriä seuraavaan sen kokoiseen kylään, josta löytyy kauppa ja mahdollisesti myös lounas. Tahdon veden ääreen. Pyrin riittävän etäälle taloista.





Päädyn Suninsalmeen, Alajärvelle. Sieltä parinkympin päästä löytyisi huomenna Soini. Sillan pielessä on kahvila ja uimaranta. Rannalla on kyläyhdistyksen saunamökki ja kaksi rantalentopallokenttää.

Parkkeeraan pyörän. Haastattelen kahvilan omistajaa. Varmasti ei ketään haittaa jos laitan teltan rannalle. Sattumalta samaan aikaan paikalle osunut ruohonleikkaaja ajaa ensitöikseen minulle nurmialan saunan viereen. Kuistilla on sohvaryhmä. Kokkaan siinä retkeilijän perinteistä pastaillallista. Katselen pallopeliä. Lähteissään kaikki toivottavat pyöräilijälle hyvää ja turvallista matkaa. Käytössä on mökin sisävessa. Hyvää ensimmäistä telttayötä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti